Autokoulu My Way

Ajokorttiluokat

Ajokorttiluokat

Henkilöautokortti (B)

Autot, pakettiautot ja muut ajoneuvot, joiden kokonaismassa on enintään 3500 kg ja joissa kuljettajan lisäksi on tilaa enintään kahdeksalle henkilölle, sekä ajoneuvoyhdistelmät, joiden vetoauto kuuluu tähän luokkaan ja joissa hinattavan ajoneuvon kokonaismassa on enintään 750 kg tai koko yhdistelmän kokonaismassa enintään 3500 kg eikä hinattavan ajoneuvon kokonaismassa ylitä vetoauton omamassaa.

Henkilöautoajokortin suorittamisen voi aloittaa täytettyään 16 vuotta.

  • vaadittava ikä 18 vuotta
  • turvallisuuskoulutus (EAS) 4 h
  • ajo-opetus vähintään 10 h
  • riskientunnistuskoulutus teoriat 4 h
  • riskientunnistuskoulutus ajotunnit 4 h (pimeänajo + liukasrata + maantieajo + taajama-ajo)

Teoriakokeeseen pääsee kuukautta ennen kuin täyttää 18 vuotta, ajokokeeseen aikaisintaan 18 vuotiaana. Jos oppilaalla on T, AM tai A1 kortti, ei EAS-koulusta tarvitse käydä. Tarvittavan ajo-opetuksen määrä riippuu ajokortin suorittajan henkilökohtaisista tarpeista ja mahdollisista ennakkotiedoista ja -taidoista. Opetuksen ja ajoharjoittelun määrä ja sisällöt voidaan sovittaa joustavasti oppimistarpeiden mukaan siten, että minimimäärä on yllä mainittu tuntimäärä.

Kertausajo

Kertausajokurssimme on loistava valinta sinulle, mikäli viime kerrasta auton ratissa on jo kulunut aikaa ja kaipaat lisävarmuutta ajamiseen. Voit valita joko manuaali- tai automaattivaihteisen auton.

Voimme suunnitella kertaustunnit sinun toiveiden pohjalta. Ehkä haluat ajaa tietyn reitin yhdessä opettajan kanssa tai kenties kaipaat apua taskuparkkeeraamiseen. Oli tilanteesi mikä tahansa, me autamme!

Ota yhteyttä, niin katsotaan yhdessä sopiva paketti!

Opetuslupalaisille

Tarjoamme opetuslupalaisille EAS- ja RTK-koulutusta. Teoriatunnit suoritat kätevästi verkkotunteina.

Paketti 1: EAS-turvallisuuskoulutus 50€ + riskientunnistamiskoulutus autolla (0,5h) ja simulaattorilla (3,5h) 300€, yht. 350€.

Turvallisuuskoulutus, eli EAS-kurssi pitää sisällään ensimmäistä ajokorttia suorittavan oppilaan pakolliset 4 teoriatuntia.

Riskientunnistamiskoulutukseen kuuluu 4h teoriaopiskelua verkossa sekä 4h ajo-opetusta. Paketissa on 3,5 tuntia simulaattoriajoa ja 0,5 tuntia autolla.

Paketti 2: EAS-turvallisuuskoulutus 50€ + riskientunnistamiskoulutus autolla (2h) ja simulaattorilla (2h) 374€, yht. 424€.

Turvallisuuskoulutus, eli EAS-kurssi pitää sisällään ensimmäistä ajokorttia suorittavan oppilaan pakolliset 4 teoriatuntia.

Riskientunnistamiskoulutukseen kuuluu 4 h teoriaopiskelua virtuaalisesti sekä 4 h ajo-opetusta. Paketissa on 2 tuntia simulaattoriajoa, taajama-ajo ja pimeänajo, sekä 2 ajotuntia autolla, maantie ja liukasajo. Ratamaksu sisältyy kurssin hintaan.

Ajokyvyn arviointi

Lääkäri voi oman päätöksen tueksi määrätä henkilön ajokyvyn arviointiin. Arviointi toteutetaan autokoulun autolla ja ajossa kiinnitetään huomiota liikenneturvallisuuteen, kuten muun liikenteen havainnointiin.

Liikenneopettaja antaa ajon päätteeksi palautteen ja kirjoittaa lausunnon ajokyvystä, joka toimitetaan lääkärille.

Ajokyvyn arviointi kestää n. 1,5h.

Lääkärin määräämä ajokyvyn arviointi 190€ (sis. ajotunnin autokoulun autolla, kuvauksen ja lausuntojen kirjoittamisen)

Lääkärin/poliisin määräämä AJOKOE 192€ (sis. ajotunnin autokoulun autolla ja auton käytön ajokokeessa) + 93€ tutkintomaksu Ajovarmalle

Yhteydenottolomake